fbpx
1t

Nismo savršeni i ne možemo biti...


Ovu priču nećemo započeti hvalospevima o tome kako korišćenjem prirodnih materijala pozitivno utičemo na životnu sredinu. Surova istina je da sa prljavim tehnologijama i ustaljenim praksama to jednostavno nije moguće.

Danas se gotova sva ljudska aktivnost negativno odražava na biosferu planete. Razvojem civilizacije došlo je do eksplozije populacije koja, zahtevajući sve više, nemilosrdno proždire čitave ekosisteme. Ipak, to ne znači da su nemar i destrukcija dominantne karakteristike ljudske prirode. Daleko veći problem je sistem koji smo postavili tako da nas izoluje od stravičnih posledica prouzrokovanih našim načinom života.

Na sreću, sve je više onih koji postaju svesni najvećeg izazova današnjice i na različite načine pokušavaju da daju svoj mali, ali ne i beznačajan doprinos. Ironija je u tome da to neretko čine nepromišljenim odlukama kojim samo učvršćuju “status quo”. Zaboravljamo da deo prirode mora biti lišen života skoro svaki put kada odlučimo da kupimo neki “prirodni” proizvod.

22

...ali se trudimo da budemo odgovorniji...


Činjenica je da su prirodni materijali neupredivo zdraviji i odgovorniji prema nama i životnoj sredini od sintetičkih alternativa diskutabilnog sastava. Nažalost, njihov sve alarmantniji deficit čini ih dragocenijim nego ikad. Zato smo se potrudili da pronađemo one koje možemo uzeti iz prirode, a da pritom dodatno ne poremetimo njen već narušen balans.

Pluta koju koristimo dobija se od kore posebne vrste hrasta sa koga se pažljivo skida i obnavlja na svakih nekoliko godina, dok drvo nesmetano nastavlja da se razvija. Od jednog stabla možemo napraviti na hiljade biorazgradivih skinova za telefone, što znači da isto toliko plastičnih kopija neće trajno završiti u zemlji ili sagoreti u vazduhu. Ovce koje nam daju vunu za filc se ne povređuju, jer se runo uzima u doba godine kada im nije neophodno.

Da li sve ovo sa sobom nosi previsoku cenu? Mi smatramo da ne, naprotiv.

3

...radeći stvari koje zaista prave razliku.


Svesni smo da korišćenje prirodnih materijala samo po sebi nije dovoljno. Zato su estetika, fukcionalnost i sitni detalji utkani u svaki naš proizvoda. Ovo nas je nateralo da u samom startu sebi obećamo jedno – sopstvenim rukama pravićemo proizvode u malim serijama, ali sa mnogo pažnje i posvećenosti.

Uvereni smo da smo pronašli način da prirodu sačuvamo i istovremeno ti je približimo u malim, neočekivanim stvarima kojima si stalno okružen. To su sitnice kojima možda ne pridaješ dovoljno pažnje, ali koje tvoju svakodnevnicu čine lakšom i lepšom. Stvari koje su ti uvek u vidokrugu, u džepu, na dohvat ruke.

Sa našim proizvodom možeš biti ponosan, jer imaš mali deo prirode sa kojim činiš velike stvari!

NAŠA PERA


Milan

Osnivač

Idejni tvorac Feathermen brenda i osoba kroz čije ruke prolazi svaki komad aksesoara. Teško radi ono što ga ne interesuje, zbog čega je u više navrata bio “primoran” da hleb zarađuje baveći se poslovima koje voli. To i dalje čini.

Miloš

Dizajn

Kao izuzetno talentovan grafički dizajner, Miloš je zaslužan za otelotvorenje vizije vizuelnog identiteta naše kompanije. Kada bi imao više slobodnog vremena bio bi muzičar, što verovatno i jeste u nekom paralelnom univerzumu.

Nikola

Fotografija

Nikola je momak opčinjen digitalnom umetnošću. Do skoro je izgubljeno lutao, da bi se tek nedavno skrasio kao dizajner i web developer. Fotografijom se i dalje bavi iz hobija, dok mu na talentu zavide mnogi profesionalci.

pero

Za dodatne informacije tu je...